L’Erasmus+ als Cicles Formatius

Erasmus és sinònim d’oportunitat de créixer, de conèixer nous idiomes, ciutats i persones, i al contrari del que molts pensen, el programa Erasmus no és únicament pels estudiants universitaris. Avui dia, els estudiants de Formació Professional tenen l’oportunitat de realitzar un Erasmus a qualsevol part d’Europa, dins una empresa relacionada amb el seu sector. 

Des de la Salle La Seu d’Urgell, ens donen uns consells per aprofitar al màxim l’experiència.

6 consells per gaudir de l’Erasmus+

  1. Investiga sobre els destins disponibles: Esbrina les diferents opcions de destins que tens. Has de seleccionar un destí que es pugui ajustar als teus objectius, interessos i al nivell d’idioma que exigeixen. Planificar-ho amb antelació et permetrà tenir temps suficient per complir amb els requisits i terminis d’inscripció.
  • Estableix objectius clars: Defineix quins són els teus objectius d’aprenentatge. Per exemple, millorar les teves habilitats tècniques, aprendre un nou idioma o perfeccionar-lo o bé adquirir una comprensió més àmplia del teu sector professional.
  • Prepara’t culturalment: Investiga sobre la cultura del país al qual aniràs: les seves tradicions, costums i pràctiques socials. Aprofundeix sobre què pots visitar i descobrir. Tenir una petita guia del país et servirà per poder connectar i integrar-te més fàcilment amb la gent local i et facilitarà la teva estada.
  • Demana consells: Aprofita l’experiència d’altres estudiants que ja han participat en el programa Erasmus+ per demanar recomanacions. Poder interactuar amb altres persones que també formaran part del programa, et permetrà compartir expectatives i trobar possibles companys de viatge.
  • Sigues flexible i obert a nous canvis: Les experiències a l’estranger són una oportunitat de creixement, però a l’hora també poden ser imprevisibles. Per això, és important gestionar la flexibilitat i l’adaptabilitat a nous entorns i circumstàncies.
  • Reflexiona sobre la teva experiència: Una vegada el programa Erasmus+ hagi finalitzat és el moment de reflexionar sobre tot el que has viscut. Comparteix amb els teus companys de classe, professors, amics i família el què has après i anima’ls a valorar aquesta oportunitat única de la qual de segur que n’hauràs tret molt profit.

Una gran oportunitat

Estar disposat a sortir de la teva zona de confort t’ajudarà a créixer personalment i professionalment, és per això que hauràs de tenir una actitud oberta i flexible per afrontar els nous reptes i oportunitats.

A més, comptes amb el suport i l’ajuda dels teus professors. Ells et faran un seguiment al llarg de tota l’estada d’Erasmus, i et podran resoldre ràpidament qualsevol problema que pugui sorgir. Tanmateix, comptes amb el Consorci de La Salle, el qual et facilitarà tota la documentació i ajuda que requereixis per a la teva mobilitat. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website